Lille - alles over Lille!  

alles over Lille bezienswaardigheden musea pleinen, straten & wijken kerken en geloofsgebouwen groen in Lille zien & doen in de omgeving van Lille  

Lille winkelstad weer, klimaat & beste reisperiode eten en drinken evenementen Lille met kinderenvervoer in en naar Lillepraktische infolinks  

 
Bezienswaardigheden van Lille

Een stedentrip met jonge kinderen is wellicht niet iets wat gelijk bij de meeste mensen opkomt. Toch is dat bij Lille heel goed mogelijk. Een stedentrip met jongere kinderen behoort absoluut tot de mogelijkheden. Lille is ook voor kleine kinderen een leuke stad.

Musea
Het leukste museum in Lille is het natuurhistorisch museum. Het museum is niet echt heel erg groot, maar heeft wel een bijzonder grote en mooie collectie. Deze bestaat uit een grote verzameling opgezette dieren en oude fossielen. Vooral de dierencollectie is erg leuk. In een zaal staan allerlei grote opgezette zoogdieren. Aan het plafond hangen de skeletten van walvissen en in het natuurhistorisch deel is een dinosaurus nagemaakt. Kinderen die Frans spreken of al kunnen lezen kunnen een speurtocht doen in het spoor van Darwin en zo de evolutie zelf waarnemen. Ook de vitrines met diverse tropische vogelsoorten maakt met al zijn prachtige kleuren veel indruk.

Op de benedenverdieping zijn bij de afdeling insecten ook een aantal verblijven met levende dieren te zien. Er wonen spinnen, wandelende takken en diverse keversoorten in het museum. Voor kinderen is de toegang gratis. Dit geldt ook voor de andere musea in Lille. Het museum voor Schone Kunsten, het Musée de l’HopspiceComtesse en Musée des Canonniers zijn allemaal gratis. Jammere van deze musea is dat er niets speciaals wordt georganiseerd voor de kinderen. Een beetje afhankelijk dus van de interesse van de kinderen zullen ze het wel of niet leuk vinden. Voor jongetjes en meisjes die graag soldaatje spelen zal het Musée des Canonniers erg leuk zijn. De verschillende wapens en uniformen spreken hier tot de verbeelding. Kleine kunstliefhebbers komen aan hun trekken in het museum van Schone Kunsten en historici in de dop kunnen naar het Musée de l’HopspiceComtesse. Voor een kort bezoek zijn dit ook voor de kinderen interessante musea.

Meer informatie
Wil je meer informatie over bezienswaardigheden en attracties in Lille? Bezoek dan één van de volgende sites:

Lille bezienswaardigheden top 10
Lille bezienswaardigheden
Lille musea

 

Leuk om te doen in Lille met kinderen:
Jardin Vauban, Bois de Boulogne en de dierentuin van Lille

Eén van de meest bezochte attracties van Frankrijk ligt in Lille. Midden in het stadspark bij de citadel is een heuse dierentuin. Deze dierentuin is zeven dagen per week in de lente, zomer en herfst geopend voor het publiek en de toegang is geheel gratis. Het is natuurlijk geen megadierentuin, dat valt voor zo’n toegangsprijs ook niet te verwachten. Toch zitten er behoorlijk wat leuke en vreemde dieren. Men loopt een rondje tegen de klok in om alle verblijven gezien te hebben.

In de dierentuin wonen diverse inheemse en uitheemse diersoorten. Er is een aantal tropische vogels die er vrolijk op los kwetteren. In de tropische kas kom je diverse slangensoorten tegen en zijn een paar grote schildpadden te bewonderen.

In het donkere hoekje van de kas vind je enkele nachtdieren. Als je de tocht vervolgt kom je langs de uilenkooi en kun je in het uilenbeeld zelf ervaren hoe een uil kijkt. Op het eiland in de grote vijver wonen verschillende apenfamilies en een hele groep pelikanen. Kleine schildpadjes zie je bij zonnig weer hier overal hun kop boven water uitsteken. De grootste dieren kom je aan het einde tegen. In een groot verblijf wonen twee neushoorns en een paar zebra’s. De dierentuin is fijn ruim opgezet en de dieren zijn goed te bekijken. Er zijn geen trapjes dus ook met de kinderwagen of rolstoel is dit goed te bereiden. In de dierentuin zelf is niets te eten of drinken te krijgen. Vlak erbuiten is wel een tentje waar kleine maaltijden en drankjes verkocht worden. Veel gezinnen zie je ook picknicken in het park rondom de citadel.

Buiten de dierentuin is ook een grote speelplaats waar de kinderen even lekker kunnen ravotten. Er zijn diverse speeltoestellen en in het hoogseizoen is ook het pretparkje erbij open. Hier staan ook nog een aantal kermisattracties. In het nabijgelegen water kun je waterfietsen huren en een rondje op het riviertje maken.

Andere attracties
Een super spannende attractie is het belfort van Lille. Je kunt het belfort beklimmen en met een verrekijker die je daar kunt huren voor slechts een euro mijlen ver kijken. Dit is natuurlijk erg leuk om te doen. Omhoog kun je met de lift of met de trap. De eerste 100 treden moet men wel altijd eerst met de trap. Met hele kleintjes wellicht dus nog een flinke klus. Helemaal boven heb je wel een prachtig uitzicht en kun je erg ver kijken.

Wie even wil bijkomen kan dit doen in het Parc Jean-BabtisteLebas vlakbij het natuurhistorisch museum. Hier kun je lekker in het zonnetje zitten terwijl de kinderen even uitrazen in de speeltuin van het park.
Op de Champs de Mars staat rondom Pasen een kleine kermis met enkele attracties, ook in de wintermaanden kun je in het Ruezenrad dan op de grote markt. Bij de metro-ingang van Rihour staat het hele jaar door een draaimolen.

 

Winkelen met en voor kinderen
De winkelstraten rondom de Rue de Bethune zijn autovrij en voor kleine kinderen dus redelijk veilig. Kijk uit op de grote markt, hier heeft de straat dezelfde steentjes en is deze alleen afgezet met paaltjes. Voor kinderen kan het dus onduidelijk zijn waar de weg loopt. Er zijn diverse winkels met leuke kleding voor kinderen te vinden in Lille. Verschillende merken zijn ook in Nederland te verkrijgen, maar leuk zijn natuurlijk de zaken die weer net even andere merken verkopen dan bij ons.

In de Rue de Paris is erg veel aanbod voor de kleintjes. Naast 2 schoenenzaken voor kinderen zijn er ook verschillende kledingwinkels, een speelgoed winkel en een winkel speciaal met snuisterijen voor de kinderkamer.

Praktisch: vervoer
Wie met kinderen naar Lille gaat kan met de auto of de trein. De afstand is vanaf de grens slechts anderhalf uur en dus een comfortabele afstand om met kinderen af te leggen. Met de trein is natuurlijk nog spannender voor de kleintjes en wellicht meer spannender voor de ouders aangezien ze de kleintjes zelf bezig kunnen houden met spelletjes onderweg. Bovendien kun je in een trein gemakkelijker even en stukje lopen. De auto daarentegen biedt meer mogelijkheden om veel bagage mee te nemen. Het vervoer in Lille gaat veelal te voet of met het openbaar vervoer. Dit is voor kinderen niet gratis. Ook zij betalen hier gewoon volledig voor een kaartje.

Praktisch: slapen
Wie een paar dagen in Lille verblijft slaapt meestal in een hotel. Voor gezinnen zijn er in veel hotels familiekamers te verkrijgen. Deze zijn soms uitgerust met een waterkoker voor koffie en thee, maar ook met magnetron zodat babyhapjes of flessenvoeding makkelijk klaargemaakt kunnen worden. In Euralille zit een grote supermarkt waar alle benodigdheden voor baby’s en peuters te verkrijgen zijn. In de meeste hotels betaal je gewoon de volle prijs voor een ontbijt, ook voor de kleintjes. Zie je dit niet zitten dan zijn er diverse plaatsen in Lille waar een lekker en goedkoper ontbijt te krijgen is. Diverse bakkers bieden de mogelijkheid aan om aan een tafeltje een lekker vers broodje met glaasje jus te nuttigen en in het centrum van de stad vind je cafés en brasseries die ook ontbijt serveren. Daarnaast kan een picknickontbijt in één van de parken van Lille bij lekker weer ook zeer plezierig zijn.

Praktisch: eten
Niet alle restaurants in Lille zijn even geschikt om met de kinderen naartoe te gaan. Wil je echter niet uitkomen bij de geijkte hamburgerketens dan zijn er zeker nog wel een aantal alternatieven. Lille kent een aantal prima crêperies, maar ook steeds meer restaurants zijn goed ingericht om met kinderen naartoe te gaan. Op deze website kun je terugvinden welke restaurants in Lille kindvriendelijk zijn.

 

© Mediajam i.s.m. Silver Media - deze site gebruikt cookies - stuur een e-mail